Според източници от Киев Русия е изнесла 400 000 тона зърно

...
Според източници от Киев Русия е изнесла 400 000 тона зърно
Коментари Харесай

Русия обстрелва украинската жп мрежа и изнася зърното на Южна Украйна

Според източници от Киев Русия е изнесла 400 000 тона зърно от окупираните региони на Украйна. Това е към една трета от зърнените ресурси в Херсонска, Запорожка, Донецка и Луганска области, сподели по украинската телевизия заместник-министърът на земеделието Тарас Висоцки. Преди войната там са се съхранявали около 1,3 милиона тона зърно, които са за набирането на всекидневните потребности и доставки на страната, само че и за сеитба. Ако запасите от зърно бъдат в допълнение понижени, съществува риск от апетит в тези региони.

Градове в няколко района на Украйна станаха обект на съветски ракетни офанзиви във вторник вечерта. Части от град Лвов в западната част на страната са останали без електричество, откакто три електроцентрали са развалени от ракети, заяви кметът Андрий Садовий.  Имало е проблеми и с водоподаването - помпите са отказали заради липса на мощ.

Ракетни офанзиви са докладвани и от централния украински град Виница, Одеса и Кировоград. За първи път от началото на войната на 24 февруари Закарпатската област, покрай границата с Унгария, също беше атакувана с ракета, заяви регионалният шеф Виктор Микита в онлайн услугата Telegram.

Според управляващите в Киев, Русия пробва да спре доставките на западни оръжия с масирани ракетни офанзиви по украинската железопътна система. Това написа ръководителят на канцеларията на президента Андрий Ермак в Telegram във вторник вечерта. 

„ Руските военни реагираха извънредно нервно на нашите триумфи през днешния ден “, сподели Зеленски във вечерното си видеообръщение в Киев. По думите му в последните атаки на руснаците не може да бъде разпозната ясна военна цел. Руснаците единствено прикриха импотентността си, „ тъй като Украйна е прекомерно мощна за тях “, сподели Зеленски.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР